Het geheim van uitstekende sloffen
Uitstekende sloffen zijn sterk, maar niet stug. Zitten soepel, maar niet te los. Zijn niet te warm en niet te koud. Zorgen ervoor dat koude voeten snel warm zijn, maar niet gaan transpireren. Dat is in essentie het geheim van Glerups sloffen. Kijk voor meer informatie op www.binorm.nl/glerups.
De sloffen zijn gemaakt van een wolmix van Deense Gotlandschapen en Nieuw-Zeelandse Merinoschapen: een uitgekiende combinatie van de beste eigenschappen. Zo krijg je een subliem natuurproduct. Glerups maakt er vilt van door de wol op een bepaalde manier in elkaar te haken. Van dit vilt worden, met de hand, sloffen gemaakt die lekker warm en supercomfortabel zijn. Zeker wanneer je ze met blote voeten draagt.
Pasvorm unisex
Glerups sloffen zijn niet voor niets de meest bekende vilten pantoffels uit Denemarken. Je kunt kiezen voor sloffen met een lederen zool voor binnengebruik of met een rubberzool om buiten te dragen. Ze zijn er in model slipper, laars of schoen en verkrijgbaar in veel mooie kleuren. De pasvorm is unisex dus zowel voor vrouwen als mannen geschikt.
Glerups koopt uitsluitend schapenwol bij speciaal geselecteerde Nieuw-Zeelandse schapenhouders die zijn aangesloten bij het ZQ-programma. Dit programma garandeert dat de merinowol voldoet aan de vier door ZQ opgestelde kernwaarden: dierenwelzijn, zorg voor het milieu, sociale duurzaamheid en de beste kwaliteit wol.
Informatie
Glerups sloffen zijn in Nederland en België verkrijgbaar via www.binorm.nl/glerups. Winkeladviesprijs vanaf € 74,95.
Over Glerups
In 1993 maakte Nanny Glerup als hobby voor het eerst een paar vilten laarzen met wol van haar eigen Gotland pelsschapen. Gewoon omdat ze voor haar eigen inkomsten wilde zorgen en breien niet leuk vond. Haar familie en vrienden waren razend enthousiast en al snel startte ze een kleinschalige productie.
Vilten is het langdurig in elkaar wrijven van wolharen met behulp van water en zeep. Het uitgangspunt van de familie Glerups is dat ze een zo puur mogelijk product wil maken. Glerups heeft hiervoor contractuele afspraken met schapenboeren over het welzijn van de dieren. Verder wordt de wol met natuurlijke kleurstoffen geverfd en wordt de leren zool plantaardig gelooid.