Moodgate.nl

Geschiedenis Plattegrond Restaurants in uw regio Aangesloten Moodgate® Partners Aanmelden als Moodgate® Partner

Moodgate®Wijnkoperij Henri Bloem
Toen wij van Wijnkoperij Henri Bloem onze eerste vastberaden stappen in de wereld der wijnen zetten, hadden we een voornemen: we wilden geen slijterij zijn, en ook geen supermarkt, maar een gespecialiseerde wijnhandel.

Iemand die echt meer weet dan een ander; een gids aan wiens hand de wereld van de wijn ontdekt wordt. Dat betekende dat we overal zelf op onderzoek uitgingen. En dat is altijd zo gebleven.

We reisden naar vele producenten, we proefden alle wijnen, en toen het in Frankrijk te vol werd was Henri Bloem een van de eersten in de nieuwe wijngebieden als Californië, Australië, Chili en Zuid-Afrika. Italië en Spanje hadden we toen al ontdekt.

Moodgate®


Wijnkoperij Henri Bloem Eindhoven

In 1975 startten Anton en Antoinette Bongers hun Henri Bloem's Vinotheek in Eindhoven. Wijnkoperij Henri Bloem is gevestigd in het centrum van Eindhoven; in een van de oudste panden in de binnenstad waar al sinds 1880 een wijnkoperij gevestigd is.

De zaak ligt in het midden van de Vrijstraat tegenover de ingang van de V&D (ingang Vrijstraat). De vinotheek is aan de achterkant goed met de auto bereikbaar, via de Emmasingel, ingang Nieuwe Emmasingel tussen de Admirant en het oude Phillips fabriekje. Zo kan bij de achteringang even worden geparkeerd om wijn in te laden.

Moodgate® Moodgate®

Een bijzonder fraai gezicht in de winkel is de oude kelder die met een glazen vloer is afgedekt, zodat de oudste en mooiste wijnen goed worden bewaard en toch zichbaar zijn voor de klant. Verschillende zeldzame en zeer oude wijnen liggen hier te rijpen totdat de gelukkige nieuwe eigenaar zich aandient.

De specialiteiten van Wijnkoperij Bloem Eindhoven komen met name uit de Bordeaux, Bourgogne, Piemonte en Toscane. Ook Spaanse en Duitse wijnen zijn goed vertegenwoordigd. Verder is een ruim aanbod uit de Nieuwe Wereld landen te vinden. Zo is er voor iedere wijnliefhebber voldoende keuze.

In het najaar verzorgt Wijnkoperij Bloem Eindhoven een assortiments-proeverij, waar een groot aantal geselecteerde wijnen, van prettige drinkwijnen tot topwijnen uit diverse gebieden, te proeven zijn.

Naast Antoinette en Anton Bongers zijn Twan van Deursen en Rard Bongers werkzaam in de vinotheek.

Ons adres is:

Wijnkoperij Henri Bloem Eindhoven
Vinotheekhouder: Anton en Antoinette Bongers, Twan van Deursen, Rard Bongers

Moodgate.nlVrijstraat 10
5611 AV Eindhoven
Telefoon 040 244 89 54 / 040 243 44 95
Fax 040 237 56 49

Vind ons met Google maps >

Onze openingstijden zijn:
Maandag van 12:00 uur - 18:00 uur
Dinsdag t/m donderdag 9:30 uur - 18:00 uur
Vrijdag van 9:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag van 9:30 uur - 17:00 uur

E-mail >>
Bezoek onze website >>